”Yhdessä ulkoilevat pariskunnat onnellisempia”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ylös, ulos ja lenkille! Tämä käsky on terveellinen vaihtoehto sohvalla löhöämisen sijaan, ja nyt ulkoilun on todistettu parantavan myös pariskuntien välistä kemiaa. Etenkin jouluherkkujen sulattaminen vaatii liikuntaa ja kaksin ulkoileminen on aina mukavampi ratkaisu.

Femail First muistuttaa, että sen lisäksi, että ulkoileminen on terveellinen tapa pitää yllä hyvinvointia, saa sen avulla myös kipinää ja vipinää suhteeseen. Toki parisuhteessa tarvitsee kutuhetkiä viltin alla elokuvaa katsellen ja popcornia mussuttaen, mutta miksipä rakastavaiset eivät karkaisi yhdessä vaikkapa viikonlopun viettoon hiihtokeskuksen tunnelmallisiin tunturimajoihin?

Yhdessä ulkoilevien pariskuntien mieli on yleensä virkeämpi kuin sisätiloissa pieruverkkareissa viettävien. Liikunnan tiedetään lisäävän endorfiineja, jotka saavan aikaan mielihyvän tunnetta. Lisäksi liikunta auttaa ylimääräisten kilojen pudottamisessa ja sen kautta myös kunto kasvaa ja itsetunto paranee.

Pariskuntien yhteiset luontoretket, kalastusreissut ja kuntoharjoittelut ovat myös oiva keino vahvistaa heidän välillään olevaa sidettä. Yksilöistä tulee uniitti ja yhteinen ymmärtäminen kasvaa. Eikä siinä vielä kaikki – myös seksielämän laatu paranee kaikkien etujen yhteisvaikutuksesta niin paljon, että sydänkäpyset eivät yksinkertaisesti pysty pitämään näppejään erossa edes iltalenkkien aikana.

Ulkoilun voi yhdistää helposti myös romanttisiin retkiin, kun kesäisin voi suorittaa kuutamouinteja ja telttaa heiluttavia yöreissuja. Kuinka upealta kuulostaakaan tähtitaivaan alla nukkuminen ja oman kullan kainalossa tuhiseminen? Talvella täysikuu luo valaistuja polkuja kaupunkien kaduille ja pakkasyön tähtitaivasta voi ihailla vaikka pimeässä puistossa kuuman kaakaon kera.