Mittaamattoman arvokas! Disney-animaattorin luonnoskirja lojui varastossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

The Walt Disney -yhtiö lukeutuu maailman suurimpiin media ja viihdeteollisuusyhtiöihin. Se kuitenkin aloitti toimintansa varsin pienenä animaatiostudiona vuonna 1923. Yhtiön maskottinakin toimiva Mikki Hiiri -hahmo luotiin vuonna 1928.

Nimimerkillä Jennadaily esiintyvä Reddit-yhteisöpalvelun käyttäjä ei uskonut tekevänsä merkittävää löytöä löytäessään kotinsa varastosta isoisoisänsä vanhan luonnoskirjan. Isoisoisä oli kitenkin työskennellyt eläessään piirtäjänä Walt Disney -yhtiölle, ja kirjan kansien sisältä paljastui liuta mittaamattoman arvokkaita piirroksia.

Kirja sisältää muun muassa luonnoksia ja hahmotelmia tunnetuista Disney-hahmoista, kuten Mikki Hiirestä. Joukossa on myös hahmoja, jotka eivät päätyneet osaksi Disneyn historiaa, ja esimerkiksi karikatyyrejä menneiden vuosikymmenten kuuluisuuksista.