Tampereella vuosi vaihtuu historiallisella ilotulituksella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella on muodostunut jo perinteeksi järjestää massiivinen Timantteja taivaalla -ilotulitus kaupungin keskustassa. Tapahtuma on rikkonut suomenennätyksiä jo useana vuonna, ja huomenna perinne jatkuu näyttävästi. Yllä näet miltä tapahtuma näytti viime vuonna.

Vuorossa on nimittäin 360-asteen ilotulitus, joka ammutaan useasta eri kohteesta. Timantteja taivaalla -ilotulitusnäytös ammutaan ilmoille perinteisen Ratinan stadionin edustan lisäksi samanaikaisesti myös Ratinan suvannon toisella puolella olevan Kehräsaaren sekä viereisen Sokos Hotel Ilveksen katoilta. Oppia on haettu Dubaista saakka.

– Tämän vuoden ilotulitus on suunniteltu yhteistyössä Pyrostarin Sami Tammen kanssa, joka on ollut tekemässä vastaavia ilotulituksia pilvenpiirtäjistä käsin esimerkiksi Dubaissa. Uskallan luvata, että tämänvuotinen uudenvuodenaaton show päihittää kaikki Suomessa tähän mennessä toteutetut ilotulitukset, Timantteja taivaalla -ilotulituksesta vastaava Mika Yli-Jyrä Profilightista kertoo.

Kolmesta paikasta ampuminen on mahdollista, koska ilotulitteiden ampujat ovat ottaneet käyttöön langattomat laukaisimet. Ilotulituksessa nähdään myös monia uutuusraketteja. Ilotulitus järjestetään Ratinassa huomenna uudenvuodenaattona kello 22.00.