Näin onnistut pitämään uudenvuodenlupauksesi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset tekevät uuden vuoden kunniaksi lupauksia, joiden avulla he pyrkivät muuttamaan esimerkiksi elämäntapaansa terveellisemmäksi tai paremmaksi. Toiset saattavat myös luvata syvällisempiä asioita, kuten rakastaa enemmän läheisiään.

Esimerkiksi laihduttaminen on ikuinen lupaus, joka käynnistyy lähes jokaisen naisen toimesta vuoden ensimmäisenä päivänä. Toisinaan innostus laantuu ja lupaus menee mönkään viimeistään helmikuussa. Kuinka sitten lupauksista pystyisi pitämään kiinni?

Femail First opastaa, että ennen lupausta ihmisen täytyy orientoitua kokonaisvaltaisesti tulevaan. Tyyni mieli on avain onneen ja harkiten syntyy yleensä kestävämpiä tuloksia. Kun mielen hyvinvointiin liittää kehon hyvinvoinnin, on lupauksissa pysyminen entistäkin helpompaa, sillä molemmat aspektit tukevat toisiaan. Liikuntaa ja sen voimaa ei kannata unohtaa koskaan.

Mikäli lupauksesi on herkuttelun vähentäminen, kannattaa sen tilalle keksiä vaihtoehtoisia nautinnonlähteitä. Kannattaa popsia karkkien sijaan terveellisimpiä vaihtoehtoja ja muistaa juoda vettä, jotta suu pysyisi ikään kuin kiireisenä, mutta ei kuitenkaan ahmi turhanpäiväisiä sokereita tai rasvoja kehoon. Tupakoitsijat löytävät vaihtoehtoisen apunsa sähkötupakasta tai nikotiinipitoisista korviketuotteista.

Kannattaa myös eliminoida sellaiset asiat, jotka ajavat lupauksen rikkomiseen. Toisin sanoen bileet kannattaa passata, jos siellä sortuu herkutteluun, tupakan polttamiseen tai alkoholin nauttimiseen vastoin lupauksiaan. Kun elämänmuutokseen kannustaa läheiset ja ystävät mukaan, on lupaus helpompi pitää yhdessä.

Lupauksen onnistuessa voi määritellä itselleen jonkinlaisen palkinnon, kuten matkan, uuden tietokoneen tai muun tavanomaisesta poikkeavan palkinnon. Jotta päämäärään pääsisi, on hyvä miettiä syitä lupauksen tekemiseen. Loppupeleissä ihminen voi saada ja saavuttaa kaiken, mikäli on määrätietoinen ja näkee asian eteen tarpeeksi vaivaa.