Aivot varastettiin museosta – löydettiin eBaystä

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Internetin ihanan ihmeellisellä aikakaudella on mahdollista törmätä verkossa lähes kaikkeen, mitä maan ja taivaan väliltä löytyy. Verkkokauppojen kokoelmista ja kätköistä voi löytyä jos jonkinlaisia keräilyharvinaisuuksia, ja nyt eräs mies kauppasi eBayn sivustolla lasipurkeissa olleita antiikkiaivoja.

Purkitettujen aivojen hintalappuna oli 600 dollaria ja postituskulujen kanssa purkin sai kotiinsa vajaalla viidelläsadalla eurolla. Erään ostajan epäilyt kuitenkin heräsivät ja hän ilmoitti myyjästä poliisille. Pian selvisi, että myyntimies oli hankkinut lasipurkissa olleet vanhat aivot vilunkikonsteilla.

USA Todayn mukaan Indiana Medical History Museumista varastettiin viime vuonna useita purkkeja, joissa oli muun muassa ihmisaivoja ja muita elimiä. Ne olivat aiemmin kuuluneet Central State Hospital -nimiselle psykiatriselle sairaalalle. Poliisi on pidättänyt aivovarkaat, jotka jäivät vihdoinkin kiinni typerän nettikauppaamisen tuloksena.