Ruotsalaislehti Suomen MM-kullasta: ”PERKELE!!!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruotsalaiset ovat tunnetusti huonoja häviäjiä, ja vuosien varrella rakkaassa länsinaapurissamme on kuultu tähtitieteellinen määrä selityksiä tappioille. Kaikkein karvaimmalta tappio kuitenkin tuntuu, kun se koetaan omalla maalla. Näin tapahtui tänään Ruotsissa. Taas kerran.

Kuva: Expressen
Kuva: Expressen

Malmössä pelattu jääkiekon nuorten MM-finaali oli ruotsalaisten mielestä taputeltu Ruotsin kultamitaliksi jo kauan ennen ottelua, ja monet länsinaapurin kansalaiset olivat valmistautuneet jo hurjiin voitonjuhliin. Illasta tuli kuitenkin toisinto aikuisten vuoden 1995 MM-kisoista, joiden tuloksesta suomalaisia ei tarvitse muistuttaa.

Tänään finaalia rajusta tuomaripelistä huolimatta hallinnut Suomi sai maailmanmestaruuden Rasmus Ristolaisen maalilla ajassa 69.42. Kaksi muuta Suomen maalia tekivät Esa Lindell ja Saku Mäenalanen. Ruotsalainen Expressen-lehti otti tappion melko raskaasti, mutta se onnistui tiivistämään ruotsalaisten tunnelmat yhteen sanaan. Valittu sana oli tosin suomea, mutta aukesi varmasti hyvin myös ruotsalaisille. Den Glider In. Igen.