Miehet rakensivat toimivan auton jäästä – näin näyttävä oli tulos

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa talvista keliä saadaan vielä odottaa, mutta Kanadassa pakkasia on riittänyt muuallakin kuin nuoren jääkiekkomaajoukkueen pukuhuoneessa. Akkuja kehittävän ja valmistavan Canadian Tire -yrityksen väki on nimittäin nyt rakentanut koemielessä suurikokoisen auton korin jäästä.

Kuva: Canadian Tire
Kuva: Canadian Tire

Vuosimallin 2005 Chevy Silveradosta tehtiin jäästä kaikki sellaiset osat, joiden ei ajamisen vuoksi täydy ehdottomasti olla jotain muuta materiaalia. Niinpä esimerkiksi ovet, ikkunat ja jopa tuulilasinpyyhkimet tehtiin jäästä.

Näyttävä projekti ja sen lopputulos kuvattiin videolle, joka saa monet huokailemaan ihastuksesta. Tarkoituksena oli osoittaa yrityksen akkujen teho, mutta projekti on sittemmin saanut huomiota osakseen akun sijaan pääasiassa jäästä tehdyn auton ansiosta. Autolla on valmistumisen jälkeen ajettu noin neljä kilometriä, joten se on parhaillaan matkalla Guinnessin ennätystenkirjaan.