Etovia astioita kaupitellaan netissä – vilisevät valmiiksi pikkuötököitä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Terassi-illalliset ja niittypiknikit ovat kesäaikaan suosittuja, mutta joskus tilanteen latistaa paikalle marssineet kuokkavieraat, eli erilaiset ötökät. Esimerkiksi sokerin perässä vaeltavat muurahaiset valtaavat kauneimmankin kahvipöydän nopeasti.

Kaikki tietävät, kuinka käy, jos yksi muurahaisyhteisön jäsen löytää makeaa maittavaa vaikkapa parvekkeen pöydältä. Se käy hakemassa myös toverinsa paikalle. Lopulta pöydällä olevat astiat vilisevät pieniä muurahaisia sokerikippoja ja kahvikuppeja myöten. Evelyn Bracklow -niminen taiteilija päätti ikuistaa pienet ötökät astioihin valmiiksi.

Kuva: Etsy.com
Kuva: Etsy.com

– Rakastan taiteeseen ja muotoiluun liittyviä erikoisia ratkaisuja. Päätin toteuttaa Chitins Gloss -nimisen astiasarjan, jossa maalaan muurahaisia vintage-posliiniastioihin. Sain idean sattumalta, kun näin muurahaisia täynnä olevan lautasen. Näky kiehtoi minua kovasti, ja nyt se on ikuistettu näihin astioihin. Astioissa on pelkoa, inhoa ja ihastusta, Evelyn selventää omaperäisten astioidensa taustoja.

Hän myös pitää muurahaisten elämää mielenkiintoisena. Käsin maalattu astiasto ei ole edullisimmasta päästä, sillä pelkästään pienten vipeltäjien valtaamasta tarjoiluvadista joutuu pulittamaan 350 euroa.