Stara muurahaiset

Viihdeuutiset

Mies eksyi aavikolle – selvisi kuusi päivää syömällä muurahaisia

62-vuotias metsästäjä oli juossut syvälle Australian aavikkoon jahdatessaan kamelia. Mies oli eksynyt ja ollut aavikolla kuusi päivää yksin ennen kuin hänet löydettiin. Metsästäjä kertoi selvinneensä ilman vettä muurahaisten avulla.

Reg Foggerty oli ollut veljensä auton kyydissä, kun hän oli huomannut aavikolla juoksevan kamelin. Foggerty oli hypännyt autosta ulos ja lähtenyt jahtaamaan kamelia Great Victoria Desert -aavikolle. Foggerty ei ollut enää löytänyt reittiä takaisin autolle vaan jäänyt sille tielle, minkä jälkeen autossa odottanut veli oli soittanut poliisipartiot paikalle etsimään miestä.

Poliisit löysivät Foggertyn istuskelemasta erään puun alta. Foggerty oli Metro-lehden mukaan löytynyt noin 15 kilometrin päästä paikasta, josta hän oli lähtenyt juoksemaan. Miehellä ei ollut mukanaan vettä tai ruokaa, ja hän oli löytymishetkellä ollut todella heikossa kunnossa.

Foggerty oli ollut kadoksissa kuusi päivää, joista kaksi viimeistä mies oli istunut puun juurella ja syönyt muurahaisia. Löytyessään mies oli kärsinyt vakavasta nestehukasta, minkä lisäksi hän oli ollut harhaluuloinen ja alakuloinen. Lääkintämiehet olivat antaneet ensitöikseen miehelle nestettä tipan kautta, minkä jälkeen miehen olo oli alkanut heti kohenemaan.

Ohhoh! Viihdeuutiset

Muurahaispesä täytettiin sulalla alumiinilla – ällistyttävä lopputulos

Kerroimme taannoin tapauksesta, jossa tiedemiehet kaatoivat betonia valtavaan muurahaispesään. Sen jälkeen pesän ympäriltä poistettiin hiekka, jolloin pesän todellinen koko ja nerokkaat ratkaisut paljastuivat. Koe osoitti, että muurahaiset osaavat rakentaa suorastaan nerokkaan kaupunkimaisia pesiä. Katso video tästä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt hieman samankaltainen kokeilu on toteutettu hylätyllä muurahaispesällä, mutta huomattavasti pienemmässä mittakaavassa. Videolla nähdään miten muurahaispesään kaadetaan sulaa alumiinia, joka tunkeutui pesän jokaiseen sopukkaan. Alumiinin jäähdyttyä miehet ryhtyivät kaivamaan maata sen ympäriltä, jolloin aluumiiniseksi muuttunut pesä saatiin irrotettua maasta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube
Nettivideot Viihdeuutiset

Muurahaisten maanalainen kaupunki paljastui – tutkijatkin ällistyivät

Muurahaisten tiedetään rakentavan joskus suuriakin maanalaisia käytäväverkostoja, mutta hyvin harvoin niitä päästään tutkimaan todella tarkasti. Tutkijaryhmä keksi lopulta oivallisen keinon päästä selvittämään tarkasti miten suuren verkoston muurahaiset olivat rakentaneet. Tulos oli kuin maailman kahdeksas ihme.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Tutkijat kaatoivat muurahaisten hylkäämään maanalaisen pesän kolmen päivän aikana täyteen sementtiä, joka tunkeutui pesän jokaiseen käytävään ja onkaloon. Sen jälkeen tutkijat odottivat kuukauden ajan sementin kovettumista ja ryhtyivät kaivamaan maata pesän ympäriltä.

Tuskin tutkijat osasivat odottaa mitä tuleman piti, sillä projekti paljasti miten valtavan maanalaisen kaupungin muurahaiset olivatkaan rakentaneet pääkatuineen, sivukatuineen, tuuletuskäytävineen ja varastoineen. Pesä oli levittäytynyt 50 neliömetrin alueella ja se ulottui kahdeksan metrin syvyyteen.