Lentokoneen vessasta löytyi vakoilukamera – aiheutti hätälaskun

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalaiset lentoyhtiöt ovat kiristäneet turvatoimiaan suuresti 12 vuotta sitten tapahtuneen terroristihyökkäyksen jälkeen. Matkustamoon kuljetettavat tavarat tutkitaan erittäin tarkasti ja kiellettyjen esineiden lista on pitkä.

Nyt San Franciscosta New Yorkiin matkalla ollut lentokone joutui tekemään hätälaskun Kansas Cityyn lentokoneen saniteettitiloista löytyneen pienen esineen takia. Vessan seinästä löytynyt esine osoittautui pieneksi kameraksi, joka oli naamioitu USB-tikun näköiseksi. Kamera kuvasi lentokoneen vessan tapahtumia.

Boeing 767 -koneessa oli tapahtuman aikana 200 matkustajaa, ja hätälaskun syyksi kerrottiin ilmastointilaitteen vika. Todellisuudessa viranomaiset suhtautuivat esineeseen kuin pommiin. Gawkerin mukaan FBI tutkii parhaillaan, kuka asensi kameran vessaan.