Mies laskeutui ilman laskuvarjoa järveen?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Laskuvarjohypyssä on nähty viime vuosina jonkin verran kehitystä, kun liitopuvut ovat tulleet alalle jäädäkseen. Muutamat hurjapäät lentävät liitopuvuillaan valtavalla nopeudella aivan vuorenrinnettä. Nyt verkossa leviää kuitenkin video, jota on mahdotonta uskoa todeksi.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

31-vuotias ranskalainen Raphael Dumont esittää videolla ensimmäistä ihmistä, joka on laskeutunut järveen ilmalennon jälkeen ilman laskuvarjoa. Videolla hän kiitää ilmojen halki näyttävästi ja laskeutuu pehmeästi veteen. Todellisessa elämässä miehen suuri nopeus olisi kuitenkin aiheuttanut niin voimakkaan iskeytymisen veteen, että hän olisi todennäköisesti menettänyt henkensä välittömästi.

Videota on siten syytä epäillä huijaukseksi kunnes tempauksen todenperäisyydestä esitetään lisää näyttöä. Nyt verkossa leviävässä videossa varsinainen ”laskeutuminen” on kuvattu hyvin epäselvästi ja vain yhdellä kameralla. Tempauksen ollessa todellinen se olisi kuvattu yleisen tavan mukaan useilla kameroilla useista eri kuvakulmista. Myös miehen nimi Raphael Dumont on mahdollisesti tekaistu.