Tarjoilija sai 5 000 dollarin tipin – yhdellä ehdolla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sanotaan, että kun panee hyvän kiertämään, osuu onni useamman ihmisen kohdalle. Tällöin myös maailmasta tulee piirun verran parempi paikka. Omaan napaan tuijottaminen on liian yleistä, ja siksipä jokaisen kannattaisi huomioida ympärillä olevia ihmisiä ja tapahtumia sekä katsoa maailmaa myös muiden näkökulmasta.

Olemme kertoneet onnellisia tarinoita siitä, kuinka ventovieraat ihmiset ovat muistaneet tarjoilijoitaan poikkeuksellisen suurilla juomarahoilla Yhdysvalloissa. Yleensä maassa työskentelevät tarjoilijat tienaavat alle kaksi euroa tunnilta ja heidän pääasiallisin tulonlähde on asiakkailta saadut tipit.

Ravintolaketjujen tarjoilijoina työskentelee usein opiskelijoita ja muuten vähäosaisia kansalaisia, koska maan sosiaaliturva ei kannusta passiiviiseen elämäntyyliin. Nyt otsikoihin on noussut uutinen 18-vuotiaasta Abigail Sailorsista, joka sai asiakkaaltaan huikean 5.000 dollarin tipin.

Abigail kertoi asiakkaalle, kuinka oli joutunut keskeyttämään psykologian opiskelun collegessa epävakaan rahatilanteensa vuoksi. Hänellä ei ollut varaa rahoittaa tutkintoa loppuun, eivätkä hänen kasvattivanhempansa voineet auttaa asiassa. Suuren juomarahan ehtona oli, että tyttö käyttää sen kokonaan lukukausimaksuihinsa, JournalStar.com uutisoi.