Paavi otti liftarin kyytiin – pyhäkärryynsä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Paavi liikkui aikojen alussa kahdentoista miehen kantamalla kantotuolilla, ja ryhmän perässä kulki aina kaksi avustajaa, jotka heiluttelivat strutsinsulista tehtyjä huiskuja. Nykyisin paavi liikkuu autolla, ja tuhannet ihmiset kokoontuvat katsomaan hänen kulkuaan Vatikaanissa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt verkossa on julkaistu video, jolla nähdään autollaan ihmisiä tervehtivä paavi. Hän pysähtyy kuuntelemaan uskollisia seuraajiaan, ja yhtäkkiä hän ottaa yhden ihailijan autonsa kyytiin. Teko on erittäin poikkeuksellinen, ja osoittaa viime vuonna valitun paavin jatkavan valtakauttaan omaperäisellään tyylillään.

Yksi vuoden 2013 puhutuimmista uutistapauksista oli paavi Benedictus XVI:n eroaminen virastaan helmikuussa. Uudeksi paaviksi valittiin Buenos Airesin arkkipiispana aikaisemmin toiminut Fraciscus, joka on osoittautunut olevansa ihmisläheisin paavi pitkään aikaan. Hän on muun muassa tervehtinyt avoimesti luokseen tulleita moottoripyöräkerholaisia, kertonut työskennelleensä portsarina ja äsken hänet valittiin vuoden 2013 parhaiten pukeutuneeksi mieshenkilöksi Esquire-lehden äänestyksessä.