Baariin selvin päin – näin raskasta se voi olla

Lifestyle · Stara.fi

Juovuksissa bilettäminen kuuluu suomalaiseen kulttuuriin liiankin voimakkaasti. Humalatilassa ihmiskohtaamisten pienet nyanssit jäävät usein huomaamatta, kun taas selvin päin tarkkailija tajuaa liikaakin ympäristöstään. Buzzfeed-sivusto kokosi videolleen tilanteita, jotka ovat omiaan ottamaan päähän raitista juhlijaa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Usein baarissa tanssilattialla ei liiemmin ajatella henkilökohtaista tilaa, vaikka todellisuudessa on epämukavaa likistellä liian lähellä tuntemattomia ihmisiä. Selvin päin tämä tilanne korostuu, kun ympärilläolijat tuuppivat mielensä mukaisesti tanssijaa. Joskus alkoholi saa ihmisten väliset ristiriidat kärjistymään. Selkeästi ajatteleva henkilö saattaa kuitenkin yrittää laittaa pisteen kärhämille.

Voi olla äärimmäisen rasittavaa kuulla juhlinnan aikana kommentteja raittiista elämäntyylistä. Joidenkin ihmisten saattaa olla vaikea ymmärtää syytä alkoholittomaan linjaan, mistä seuraa puolustelevia keskusteluja. Selvin päin juhlija joutuu todistamaan muiden sekoiluja, joten vaaditaan melko kylmähermoinen ihminen, jotta hän ei alkaisi huolehtia toisista heidän humalatilansa kasvaessa.

Henkilö saattaa usein päätyä myös toisten humalaisten rakkaudenosoitusten kohteeksi. Halausten piirittämä ihminen voi tuntea olonsa tukalaksi kymmenennen likistelyhetken jälkeen. Hän voi liksäksi huomata, miten rasittavaa on olla kännikuskina takapenkillä tempoileville kavereille, jotka eivät pysy kiltisti paikoillaan.