Sonyn ihmelaite tekee olohuoneesta keitaan – hinta vain 23 000 euroa

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Kodin viihde-elektroniikassa tapahtuu koko ajan runsaasti kehitystä, kun uusia ja uudenlaisia laitteita tulee markkinoille ennennäkemätöntä vauhtia. Videotykit olivat kovassa huudossa 1990-luvulla, mutta sittemmin suuret televisiot ovat ajaneet niiden ohi. Nyt Sony on lanseerannut kotiteatteriharrastajien unelman.

Kuva: Sony
Kuva: Sony

Kyseessä on Sony 4K Ultra Short Throw Projector, joka heijastaa kuvaa kankaalle tai seinälle nimensä mukaisesti nelinkertaisella Full HD -tasolla. Mullistavin uutuus laitteessa on kuitenkin se, että heijastusmatka on käsittämättömän pieni, koska kuvan lasertekniikalla seinälle heijastava laite on seinän alaosassa vain noin 30 sentin päässä seinästä.

Hintaa unelmalaitteella on tällä hetkellä 30.000 dollaria, eli noin 23.000 euroa. Ihan jokaiseen kotitalouteen tällaisia ei siis vielä toistaiseksi saada.