Maailman kalleimmat kaupungit listattiin – näin Helsinki sijoittui

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni pääkaupunkiseudulla elämäänsä sukkuloiva pohtii taloudellisten paineiden edessä elämänmuutosta. Helsingin keskustassa sijaistevan pikkuasunnon vuokrarahalla lyhentäisi helposti alle 200 kilometrin päässä sijaitsevan omakotitalon asuntolainaa. Helsinki ei kuitenkaan ole maailmassa kalleimmasta päästä.

Asumisen kustannuksia sadoista eri kaupungeista selvittävä Expatistan-sivusto on nyt julkaissut maailman kalleimmat asuinpaikat vuokran, vaatteiden, julkisen liikenteen, lääkkeiden ja ruoan normaalihintojen perusteella. Monien yllätykseksi Helsinki ei komeillut listan alkupäässä, vaan päätyi vasta sijalle 22. Kymmenen kärki sijoittuu suuremmaksi osaksi Eurooppaan, ja kymmenes listan kaupungeista on Tanskan Kööpenhamina.

Yhdeksäs on hippikulttuurin mekka, eli San Francisco, kahdeksas Ranskan Pariisi ja seitsemäntenä on Singapore. Kuudentena komeilevan Sveitsin Lausannen jälkeen tulee korkeista asumiskustannuksistaan tunnettu New York. Neljäntenä on jälleen sveitsiläinen kaupunki, kuten myös kolmantena, sillä Zürich ja Geneve nousevat kärkiviisikkoon. Toisena on Norjan Oslo ja kaikkein kalleinta on Lontoossa.