Outkast tekee paluun! Mahtuuko Suomi 40 keikan maailmankiertueeseen?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jättihiteillään Ms. Jackson ja Hey Ya! huippumenestystä niittänyt hiphop-duo Outkast ilmoitti vuonna 2007 jäävänsä tauolle. Sittemmin yhtyeen jäsenet, Antwan ”Big Boi” Patton ja Andre ”Andre 3000” Benjamin työskentelivät sittemmin omien soolomateriaaliensa parissa.

Nyt Outkast on kuitenkin tekemässä odotettua paluuta. Pitchfork-musiikkisivuston mukaan duo tekee huhtikuussa paluun keikkalavoille Kaliforniassa järjestettävän maineikkaan Coachella-festivaalin pääesiintyjänä. Räppärit juhlistavat festivaaleilla Southernplayalisticadillacmuzik-esikoisalbuminsa 20-vuotisjuhlaa.

Outkastin paluu ei jää vain Coachella-esiintymiseen. Andre 3000 ja Big Boi ovat julkistaneet suunnitelmansa kiertää maailmaa yli 40 festivaaliesiintymisen muodossa. Kiertuepaikkoja ja päivämääriä ei olla vielä paljastettu, joten toistaiseksi jää jännitettäväksi, nähdäänkö duo ensi kesänä myös Suomessa.

Yhdysvaltain Atlantasta kotoisin oleva rap-duo Outkast perustettiin jo vuonna 1992. Yhtye keräsi suosiota levyillään Aquemini ja Stankonia, ja todellinen läpimurto tapahtui Sperkerboxxx/The Love Below -albumin myötä. Outkastin toinen osapuoli, Big Boi, esiintyi heinäkuussa 2013 Jämsän Himoksella järjestetyssä Pipefest-tapahtumassa.