Stara nousi Suomen verkkomedioiden kärkikaartiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkkomedia Stara nousi viime viikolla jälleen uuteen ennätykseensä, kun sivustolla vieraili TNS Metrix -kävijämittauksen mukaan viikossa 737 634 eri kävijää. Tulos nosti Staran Suomen suurimpien verkkosivustojen listalla kahdeksanneksi, ja sen edellä on ainoastaan suurten mediayhtiöiden verkkopalveluita ja verkostoja.

– Olemme kymmenessä vuodessa onnistuneet lähes mahdottomassa, eli haastaneet kaikki suuret mediatalot ja kasvaneet Suomen verkkomedioiden kirkkaimpaan kärkijoukkoon. Staraa suurempia verkkosivustoja ovat tällä hetkellä ainoastaan mediajättien laajat verkkoportaalit. Saavutukselle korkataan pari shampanjaa toimituksessa, päätoimittaja Jocka Träskbäck kertoo.

Staran kävijämäärän kasvu on päätoimittajan mukaan verkkosisällön voimakkaan monipuolistamisen ansiota. Viime vuonna Stara laajensi sisältöään puhtaasta viihteestä myös useille uusille osa-alueille. Sisällön laajentaminen on osoittautunut toimivaksi.

– Erityisesti lifestyle ja matkailu kiinnostavat lukijoitamme, ja olemme viime syksystä saakka painottaneet näitä sisältöalueita. Viihteen kysyntä verkossa kasvaa edelleen, mutta kävijäennätyksen takana oli erityisesti lifestyle-sisältöjemme suuri suosio. Hyvinvointi, kauneus ja terveys ovat aina ajakohtaisia, ja niihin panostaminen näkyy nyt kävijämäärien kasvuna, Träskbäck lisää.

Vuonna 2003 perustettu Stara on Suomen suurin yksityisesti omistettu verkkomedia ja myös Suomen suurin verkossa julkaistava viihdelehti. Verkkolehden lisäksi Stara on myös fyysinen kaupunkilehti, jonka 100.000 kappaleen levikki jaetaan kuukausittain 350 jakelupisteestä 12 kaupungissa. Staraa kustantaa tamperelainen Stara Media Oy.

Suomen suurimmat verkkosivustot

1. Iltalehti

2. Ilta-Sanomat

3. MTV

4. Helsingin Sanomat

5. Suomi24

6. SBS Mediat

7. Taloussanomat

8. Stara

9. Fonecta

10. Foreca

(TNS Metrix vko 2/2014)