Väkivaltarikollinen hyppi miehen päällä – vaatii kenkämerkiltä jättikorvauksia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvallat on järjettömien oikeusjuttujen maa, jossa ihmiset hakevat aktiivisesti miljoonakorvauksia suuryhtiöiltä. Muistissa on esimerkiksi nainen, joka sai hampurilaisravintolalta jättikorvauksen polttavan kuuman kahvin takia ja tapaus, jossa suuren korvaussumman maksanut kodinkonejätti ei varoittanut kissan kuolevan omistajan mikrossa.

Nyt Sirgirgio Clardy niminen mies on nostanut kanteen urheilumerkki Nikeä kohtaan, koska kenkämerkki ei ilmoittanut urheilutossujensa olevan vaarallisia, jos ne jalassa hyppii ihmisen päällä. Sutenöörinä ennen toiminut Clardy istuu parhaillaan vankilassa, koska oli hyppinyt prostituidun maksamatta jättäneen asiakkaan päällä.

Clardy sai pahoinpitelystä sadan vuoden tuomion ja hänen väkivaltaisen tekonsa kohteena ollut mies kärsi todella pahoja vammoja. Sutenööri penää, miksi hänen käyttämissään kengissä ei ollut erillistä varoitusta siitä, että kengät saattavat olla vaaralliset. Hän vaatii 100 miljoonan dollarin korvauksia Nikeltä, The Oregonian raportoi. Nike ei ole kommentoinut tapausta.