Avioeroissa valtava piikki tammikuussa – jopa viidennes koko vuoden eroista!

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kerroimme äsken, että sinkkumarkkinat käyvät parhaillaan kuumina, kun ihmiset etsivät vakituista kumppania rakkauden vuoteen 2014. Sinkkujen pariin liittyy tammikuussa suuri joukko vastaeronneita, koska joulun pyhät ovat vahvistaneet monen pariskunnan eropäätöksen.

Alennuskuponkeja tarjoava Voucher Cloud -yritys teetti nettikävijöillään kyselyn, jossa tiedusteltiin asiakkaidensa parisuhdetilannetta. Kyselyyn osallistui 1.881 ihmistä, ja heistä peräti viidennes kertoi eronneensa tammikuussa.

Suurin eroamisen syy oli joulunajan stressin laukeaminen ja sen jälkimainingeissa syntyneet ongelmat. Lisäksi ihmiset tahtoivat elämäänsä uuden alun, koska tammikuuhun sijoittuvat rahahuolet ja huono sää masensivat, Femail First raportoi.

Parisuhteessa elävien onneksi tammikuuta ei ole enää jäljellä kuin muutama viikko, joten mikäli kumppaninsa tahtoo pitää ankeasta aikakaudesta huolimatta, kannattaa varata yhteistä aikaa ja piristää parisuhdetta vaikkapa vällyjen välissä. Sinkut sen sijaan saavat hieroa käsiään yhteen valikoiman laajentuessa.