Neliskulmainen saippuakupla – näin se on mahdollista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Auringonvalossa sateenkaaren eri väreissä loistavat saippuakuplat ovat erittäin kauniita, mutta hauraita. Kotona tiskiaineesta valmistettu saippuakuplaaneste ei ole läheskään yhtä hyvä kuin kaupoissa saippuakuplapulloissa myytävä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Saippuakupla perustuu pintajännitykseen. Mikäli saippuakuplanesteeseen lisää hieman sokeria ja apteekista saatavaa glyserolia, on koostumus kestävämpi. Nyt eräs oman elämänsä tiedemies näyttää YouTubessa mallia, kuinka hän loihtii neliskanttisen saippuakuplan kotikonstein. Ensin hän tekee saippuakuplalle kehikon vanupuikoista.

Sitten venäläisaksentilla varustettu tiedemies kastaa kehikon saippualiemeen, ja tuloksena syntyy jännittävän muotoinen saippuakupla. Kehikon sisään puhalletusta pallosta tulee myös neliönmuotoinen.