Mykistävä huvijahti! Kuin Monaco pienoiskoossa – F1-ratakin mukana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ökyrikkaita varten on kehitetty viime vuosina runsaasti erikoisia huvijahteja, sillä kilpavarustelu jahtien saralla on täydessä käynnissä taloustaantumasta huolimatta. Nyt eräs jahtivalmistajaa on lyönyt pöytään toistaiseksi lyömättömän suunnitelman.

Kyseessä on vielä suunnitteluasteella oleva 400.000.000 dollarin arvoinen jättialus, jonka kansiosa on ottanut mallinsa suoraan Monacon keskustasta formularatoineen päivineen. Formula 1 -autojen sijaan rataa ajetaan kuitenkin huvijahdilla mikroautoilla. Rata on lähes autenttisen muotoinen neulansilmä- ja kasinomutkineen ja Port Herculesin satama-alueineen.

155 metriä pitkältä The Streets of Monaco -nimiseltä alukselta löytyy luonnollisesti myös oma vesipuisto lukuisine altaineen, tenniskenttä, helikopterikenttä, oma sukellusvene sekä useita pienempiä huvijahteja ja vesiskoottereita. Uivan pikkukaupungin sisätilat ovat nekin täysin omaa luokkaansa, ja valtavista tiloista löytyy muun muassa elokuvateatteri.

Luksuksen tasosta kertoo osaltaan se, että alus ottaa 16 matkustajaa, joita palvelee 70 ihmisen henkilökunta. Aluksen on suunnitellut brittiläinen Yacht Island Design ja se on saanut alkunsa Rob McPhersonin ideasta. Vielä ei ole täyttä varmuutta tullaanko suunnitelma tulevaisuudessa toteuttamaan. Ostajaa se ei ole ainakaan vielä löytänyt.