Papukaija ilmiantoi omistajansa poliisille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Papukaijat oppivat toistamaan lauseita tai laulamaan kokonaisia musiikkikappaleita. Vaikka värikkäät linnut ovat hauskoja ja seurallisia lemmikkieläimiä, ovat ne hyvin vaativia ja runsashoitoisia. Nyt eräs meksikolainen sai kokea karulla tavalla papukaijansa puhelahjat.

Guillermo Reyes olí ajamassa autolla kotiinsa öisessä Mexico Cityssä, kun poliisit pysäyttivät miehen tavallisen liikennevalvonnan yhteydessä. Guillermo oli nauttinut alkoholia ennen ratin taakse hyppäämistä, mutta jollain ilveellä hän sai näyteltyä poliiseille selväpäistä.

Kun poliisit käänsivät selkänsä poistuakseen autolta, huusi auton penkillä istunut papukaija: ”Hän on kännissä, hän on kännissä”. Aluksi poliisit luulivat, että autossa oli myös toinen henkilö, mutta taskulampun valokeila löysi penkiltä vihreän papukaijan. Guillermo joutui juoppoputkaan. Mies sai lintunsa takaisin seuraavana aamuna, El Universal -lehti raportoi.