Pulloposti matkasi 54 vuotta – löytyi nyt jäätiköltä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet ihmiset ovat jossain vaiheessa elämäänsä lähettäneet pullopostia maailmalle, sillä on jännittävä ajetella millaisiin seikkailuihin pullo viesteineen voisi joutua. Valtaosa viesteistä ei päädy kovin kauas, mutta poikkeus vahvistaa ajoittain säännön. Nyt eräs viesti matkasi 54 vuotta.

Splash
Splash

25-vuotias jäätikkötutkija Paul T. Walker kirjoitti lyijykynällä viestin pulloon 10. heinäkuuta 1959. Hän menehtyi pian viestin kirjoittamisen ja lähettämisen jälkeen, joten kyseessä voi olla hänen viimeinen viestinsä. Tutkija kirjoitti ja lähetti viestinsä jäätiköltä, mutta sai pian sen jälkeen sairauskohtauksen ja hänet evakuoitiin lähimpään kaupunkiin, jossa hän kuoli.

Nyt pullo viesteineen on löytynyt pitkän matkan jälkeen kivikosta arktiselta tundralta. Los Angles Times sai viestin perusteella yhteyden Walkerin tutkijaystävä Jim Lotziin, joka muisti vielä Paulin ja tämän kohtalokkaaksi osoittautuneen sairauskohtauksen.

Splash
Splash