Taiteilija teki pääkallon kokaiinista – ällistyttävä näky

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huumeet ja taiteilijat ovat usein samoissa otsikoissa, mutta lähinnä huumeiden käyttämisen ja siitä kiinni jäämisen merkeissä. Nyt tähän tulee kuitenkin poikkeus, kun eräs taiteilija on käyttänyt kokaiinia taiteensa välineenä ja luonut huippukalliin teoksen.

Hollantilainen 36-vuotias Diddo-artistinimeä käyttävä taiteilija valmisti kokaiinista melko aidon näköisen pääkallon. Teoksen nimi on Ecce Animal. Hän itse kertoo ostaneensa huumeet kadulta ja selvittäneensä aineen koostumuksen.

Laboratoriossa selvisi, että hänelle myydyssä kokaiinissa oli vain 15 – 20 prosenttia aitoa ainetta, ja loppu oli sokeria, parasetamolia ja kofeiinia. Diddo käytti gelatiinia tehdäkseen muotin aidosta pääkallosta, ja muotin valmistuttua hän kaatoi sinne kokaiiniseoksen.