Banaanit ovatkin apinoille vaarallisia – eläintarha kielsi välittömästi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Siellä missä on apinoita niin siellä on myös banaaneja. Tämä pätee ainakin sarjakuvissa, joissa kaikki apinat syövät mielellään keltaisia hedelmiä. Lounais-Englannissa sijaitsevassa Paigntonin eläintarhassa on nyt toteutettu tutkimus, joka paljastaa ihmisen jalostaman banaanin olevan haitallinen apinoille.

Paigntonin eläintarhan tiedottaja Philip Knowling kertoo, CNN-uutiskanavalle, että he antavat nykyisin apinakasvateilleen vihanneksia ja juureksia. Ihmisten kasvattamissa banaaneissa on nimittäin liikaa sokereita ja kaloreita, joten ne ovat vaarallisia apinoiden terveydelle ja hampaille.

Eläintarha tarjoaisi apinoilleen mielellään luonnossa kasvaneita ja aitoja banaaneja, mutta niiden hankkiminen lienee kallista ja hankalaa. Apinat voivat nykyään paremmin uuden ruokavalionsa ansiosta. Eläinten turkki on tiheäkarvaisempi ja pienet apinat ovat vähemmän aggressiivisia.