Odottavien äitien uusin trendi – luonnonläheinen hypnosynnytys

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Synnyttäminen ja lapsen tekeminen on iso bisnes, sillä lähes kaikki maailman naiset synnyttävät ainakin kerran elämässään. Toisinaan äitiyteen tulee mukaan trendejä, joiden avulla sekä helpotetaan että ohjeistetaan naisia kivuttomampaan synnyttämiseen.

Vaikka lähes jokainen maailman nainen tulee raskaaksi ja synnyttää lapsen, liittyy uuden ihmisen tulemiseen paljon erilaisia pelkoja. Synnyttämistä pyritään helpottamaan puudutteilla ja kipua lievittävillä keinoilla, mutta nyt suosiotaan kasvattaa hypnosynnyttäminen.

Hypnosynnyttäminen on jo iso trendi Aasiassa ja myös Suomessa on viime vuosina aloitettu hypnosynnytysvalmennuksia. Hypnosynnyttämisen pääideana on saada stressitön synnytyskokemus, jossa kipu otetaan vastaan positiivisella mielellä ja rentoutuneena. Todellisuudessa kyse on siis yksinkertaisesti mielenhallinnasta ja rentoutustekniikoista.

Menestyvä bisnes se ainakin on, sillä RocketNews24-sivuston mukaan japanilaiset ovat suoraan sanottuna hurahtaneet hypnosynnyttämiseen. Valmennus aloitetaan jo viikkoja ennen synnyttämistä ja edullisimmillaan kurssille voi osallistua 250 eurolla.