Haukan selkään kiinnitettiin videokamera – historiallinen tulos

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa julkaistiin viime vuonna useita videoita, joissa suurikokoisten petolintujen selkään oli kiinnitetty pienikokoisia kameroita, jotka tallensivat ensimmäistä kertaa metsästystä petolintujen näkökulmasta. Nyt vuorossa on video, jossa haukan selkään kiinnitettiin kamera.

YouTube
YouTube

Haukka-asiantuntija Suzanne Amador Kane on tutkinut haukkojen metsästystä jo pitkään, ja nyt hän on valjastanut kamerat avukseen. Hän on selvittänyt, että haukat pitävät metsästyksen kohteensa usein samassa kohdassa verkkokalvoaan, kun ne lähestyvät saalista, The Journal of Experimental Biology uutisoi. Videolla nähdään miten haukka metsästää variksia sekä yksin että muiden haukkojen kanssa. Vastaavaa ei ole koskaan aiemmin kuvattu tästä perspektiivistä.