Mullistava keksintö! Sukeltajille kehitettiin keinotekoiset kidukset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vedenalainen maailma on kiehtonut ihmisiä kautta aikojen, ja veden alla pysymiseksi on kehitelty vuosisatojen aikana mitä erikoisempia keinoja. Nyt alalle ollaan kehittelemässä huikeaa läpimurtoa, sillä tulevaisuudessa ihminen voisi mahdollisesti hengittää veden alla keinotekoisilla kiduksilla.

Yanko Design
Yanko Design

Yanko Design -niminen yritys on kehittänyt korealaisen asiantuntijan kanssa tuotetta, jonka ansiosta ihminen voisi pysytellä veden alla ilman raskaita ja hankalia pulloja ja maskeja. Tämä Triton Oxygen Mask -niminen tuote toimii samalla periaattella kuin kalojen kidukset, eli sukellettaessa se erottaa hapen vedestä. Laitteessa on niin pieniä mikroskooppisia reikiä, että vesimolekyylit eivät pääse niiden läpi. Pienen kompressorin ansiosta laite erottelee happimolekyylit vedestä.

Yanko Design
Yanko Design