Älä kirjoita tekstiviestejä auton ratissa – poliisivideo osoittaa miksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kännykän käsitteleminen autoa ajaessa on ollut monissa maissa, kuten myös Suomessa, laitonta jo vuosien ajan. Siitä huolimatta kyseessä on yksi yleisimmin rikotuista laeista maailmassa. Nyt Yhdysvalloissa poliisi on julkaissut partioautonsa kuvaaman videon ratissa tapahtuvan tekstiviestittelyn vaaroista.

YouTube
YouTube

Videolla nähdään Fort Myersin kaupungissa Yhdysvalloissa kuvattu henkilöauto, jolla on selvästi vaikeuksia pysytellä omalla kaistallaan. Takaa katsottuna näyttää siltä, että kuljettaja ajaisi autoaan ympäripäissään. Lopulta poliisit yrittävät pysäyttää auton, mutta se suistuu tieltä osuen suurehkolla nopeudella puuhun. Auto lentää siis katolleen aivan poliisipartion edessä. Kuljettaja oli selvin päin, ja epävakaan autoilun syynä oli tekstiviestin kirjoittaminen.