Tältä emoji-hymiöt näyttävät tosielämässä – tunnistatko?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet internetin pikaviestimien ja älypuhelinten käyttäjät ovat törmänneet viestitellessään pieniin pikselikuviin, joista löytyy huikea määrä valinnanvaraa. Merkkejä kutsutaan emoji-nimellä, ja niitä käytetään perinteisten hymiöiden tapaan tekstin lomassa.

Kuva: Emojiirllol.tumblr.com
Kuva: Emojiirllol.tumblr.com

Nyt Liza Nelson -niminen nainen on luonut Tumblr-blogin Emoji IRL. LOL. Blogissa esitellään tosielämän vastineita emoji-merkeille. Osassa on kieltämättä hämmästyttävä yhdennäköisyys niiden alkuperäisiin pikseliversioihin.

Pienet emoji-pikselihymiöt ovat yleistyneet viime vuosien aikana länsimaissa. Japanissa ja Etelä-Koreassa ne ovat kuitenkin olleet jo vuosikausien ajan merkittävä osa nuorten viestikeskusteluita. Emoji-merkkien aiheet vaihtelevat erilaisia tunnetiloja kuvaavista hymiöistä aina ruoka-aineisiin ja vapaa-ajan aiheisiin.