Omituinen rikosvyyhti Kanadassa – varkaat vievät hevosen häntiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jouhista muodostuva hevosen häntä on kaviojaloille tärkeä varuste esimerkiksi hyönteisten häätämisessä. Hevosen häntä leikataan tai ohennetaan yleensä vain rodun tai käyttötarkoituksen mukaan, mutta nyt kanadalaiset rosvot ovat ryhtyneet parturoimaan hevosia omin päin.

Kanadan ratsupoliisi on käskenyt ihmisiä olemaan tarkkaavaisia, mikäli heille tullaan Duncanin alueella kauppaamaan hevosen häntien materiaalia tai niistä valmistettuja esineitä. Krista Hobday niminen hevosen omistaja on joutunut jo toistamiseen häntävarkaiden uhriksi, kun hänen tallissaan kävi tuntemattomia henkilöitä leikkaamassa jouhet irti.

Viideltä Kristan hevoselta leikattiin häntä. Hän on joutunut samanlaisen rikoksen uhriksi myös viime vuoden keväällä. Hevosten häntien uskotaan joutuvan erilaisten esineiden käyttötarkoituksiin ja niitä myy kaiketi pieni eläinten karvoihin erikoistunut liiga. Vuonna 2012 alueella raportoitiin kolmesta muustakin häntävarkaudesta, joten ongelma on todellinen, Huffington Post uutisoi.