Ruokahifistelijöiden hampurilaispaikka – tältä kohuannokset näyttävät

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Philadephiassa toimiva PYT-ravintolaketju on loihtinut historiansa aikana ällistyttäviä hampurilaisia, joista olemme esitelleet aiemminkin alla nähtävän olutburgerin. Nyt nostamme kymmenen muutakin PYT-hampurilaista esittelyyn. Toivottavasti jokin niistä saadaan joskus myös Suomeen.

Kuva: PYTphilly.com
Kuva: PYTphilly.com

Ruokahifistelijöiden rasvaisempi klaani valmistelee PYT-ravintolassa niin uskomattomia annoksia, että heikompaa hirvittää. The Pho Burger on vietnamilaisen ruokakulttuurin innoittama loihdittu hampurilainen, jonka mausteilla kyllästetty pihvi on sijoitettu kahden riisinuudeleista valmistetun kuoren väliin. Vähintään yhtä eksoottiselta kuulostaa The Sarancha Burger, jossa pääosaan nousee sämpylän välissä guacamolella ja chilikastikkeella täytetty maissilastu.

Guacamole nousee myös estradille The Fried Guacamole -hampurilaisessa, jossa avokadotahna on uppopaistettu ja pantu salsakastikkeisen sämpylän väliin. Spagettipurilainen on sen sijaan suoraan kuin italialaisesta pöydästä, sillä hampurilaissa on kahden spagettityynyn väliin sujautettu jauhelihapihvi, mozzarellaa ja tomaattikastiketta.

PYT, Fried Guacamole
PYT, Fried Guacamole

Vähintään yhtä herkulliselta kuulostaa The Crab Cake Burger, jossa hampurilaspihvi on friteerattu rapukakku. Olemme jo aiemmin kertoneet lasagnepurilaisesta, mutta kyseessä on todellakin lasagnesta rakennettu hampurilainen, joka ei yksinkertaisesti voi maistua pahalta. PYT-ravintola toteuttaa annoksissaan mielellään myös erilaisia teemoja ja juhlapyhiä, ja The Cristmas Dinner Burgerissa on kaikki joulupyödän maut yhden sämpylän sisällä.

PYT, Pho Burger
PYT, Pho Burger

Sen lisäksi, että BBQ Chicken Pizza Burger näyttää suussasulavalta, on se varmaan myös aidosti sitä. BBQ-kastikkeella marinoitu kanapitsa sämpylän puolikkaiden välissä ei yksinkertaisesti voi olla epäonnistunut annos. Meksikolainen ruokavalio ei ole välttämättä terveellisimmästä päästä, vaikka sen maut hivelevät sielua. Bacon-Shell Burger Taco yhdistää meksikolaiset tacot ja hampurilaisen pekonista valmistettujen lastujen avulla.

Viimeisenä vuoronsa saa The Chicken Sriracha Burger, jossa on thaimaalaista chilikastiketta niin paljon, että se myös maistuu. Chilikastikkeella marinoitu kanapurilainen on ravintolan uutuusannos, mutta se on lyönyt itsensä kertaheitolla läpi.

PYT, Sarancha Burger
PYT, Sarancha Burger