Tähän on tultu: Jääkaappi paljastui roskapostien massalähettäjäksi!

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

2000-luvun teknologia on tullut siihen pisteeseen, että pian jokaisella kodinkoneellakin on yhteys verkkoon. Tämän tarkoituksena on helpottaa ihmisten elämää, mutta kehitykseen liittyy myös monia vaaroja ja ongelmia. Yksityisyyden suojan katoaminen lienee niistä ensimmäinen, mutta nyt on ilmennyt myös toinen huolestuttava seikka.

Sähköpostien roskaposti muodostui vakavaksi ongelmaksi jo yli vuosikymmen sitten, mutta nyt alalla on tapahtunut erikoinen käänne. Proofpoint-yhtiön mukaan ensimmäinen jääkaappi on nimittäin jäänyt kiinni roskapostin massalähetyksistä. Jääkaapin käyttöjärjestelmä oli yhteydessä verkkoon ja saastui. Iskun seurauksena jääkaappi onnistuttiin valjastamaan roskapostittajien aseeksi.

Yhtiön mukaan roskapostittajat olivat onnistuneet saamaan hallintaansa yhteensä jopa 100.000 kodinkonetta ja muuta pienlaitetta, jotka olivat yhteydessä verkkoon. Verkosto oli toiminnassa 23. joulukuuta – 6. tammikuuta välisen ajan. Yhteensä tuona aikana niistä lähetettiin arviolta 750.000 roskapostia.