Kuollut isoäiti jätti mystisen salakirjoituksen – nettikäyttäjä ratkaisi vartissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Edesmenneet sukulaiset ja ystävät ovat usein tässä todellisuudessa elävien muistoissa ja mielissä. Toisinaan sukulaisilta saa perinnöksi tavaraa, rahaa, aarteita tai salaisuuksia. Janna Holmin isoäiti menehtyi 20 vuotta sitten, ja mummo kirjoitti salaperäisiä koodeja lapuille ennen kuolemaansa.

mummoviesti23012014b

mummoviesti23012014a

Kahden vuosikymmenen ajan Holmin suku on yrittänyt ratkaista heidän mummonsa viestejä, mutta tuloksetta. Isoäiti oli kirjoittanut kirjainyhdistelmiä muistilappuihin, kunnes hävisi taistelunsa syöpää vastaan. Janna Holm päätti hakea apua internetistä ja latasi korttien kuvat verkkoon.

Lataamisesta aikaa kului vain viisitoista minuuttia, kun tietoja alkoi jo tulvia. Ensimmäinen viesti oli murrettu, ja siihen oli kirjoitettu Isä meidän -rukous englanniksi. Kortin pidempi viesti osoittautui hieman hankalemmaksi, mutta viestin jäljille päästiin lopulta.

Mummo oli kirjoittanut sanoista vain ensimmäiset kirjaimet, joten arveluksi jää, mitä kaikkea hän oli kuolinvuoteellaan toivonut. Se on kuitenkin tullut asiasta uutisoineen MetaFilterin mukaan selväksi, että hän toivoi onnea, menestystä ja turvaa läheisilleen.