Tällaista lentävää viritelmää ei Suomessa nähdä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ilmojen huimapäät kokeilevat tunnetusti koko ajan mahdollisuuksien rajoja, ja uudenlaiset aluevaltauset kuuluvat varsinkin extreme-lentämiseen olennaisesti. Nyt verkossa on julkaistu video hyvin poikkeuksellisesta lentolaitteesta, jossa varjoliitimeen yhdistetään moottorikelkka.

YouTube
YouTube

The Flying Snowmobile -video esittelee miten tempaus onnistui. Normaalisti moottorikelkkoja käytetään hinaamaan varjoliitäjiä taivaalle, mutta tällä kertaa moottorikelkka hinaa itse itsensä taivaalle. Varjoliitosiivet on yleensä mitoitettu noin 60 – 120 kiloa painaville ihmisille, ja suurimmat tandem-siivet kahdelle ihmiselle. Moottorikelkka painaa kevyimmillään hieman alle 200 kiloa, eli kevyen kuljettajan kanssa painoa kertyy arviolta 260 kiloa.

Videon perusteella kokeilussa käytettävä Apcon siipi kantaa myös tällaisen yhdistelmän, mutta Staran toimitus ei suosittele kokeilemaan samaa. Ei edes Pallaksen vuotuisilla varjoliitoleireillä, joissa on tapana kokeilla hieman uudenlaisia lentomuotoja. Eräässä James Bond -elokuvassa nähtiin aikoinaan hieman vastaava tempaus, joten täysin ainutlaatuista moottorikelkan lennättäminen ei ole.