Näin teet älypuhelimesta mikroskoopin

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailma on kiehtova paikka, mutta vielä upeammalta se näyttää lähietäisyydeltä tarkasteltuna. Mikroskooppien avulla voi nähdä asioita, joita ei muuten edes huomaisi. Koska ihmiset katselevat maailmaa nykyisin yhä enemmän älypuhelimiensa näyttöjen läpi, miksipä ei laitetta muuttaisi muutamalla kikalla mikroskoopiksi?

YouTube
YouTube

Nyt se on mahdollista, sillä verkkoon on ladattu tätä varten oma ohjevideonsa. Älypuhelin on mahdollista muuttaa mikroskoopiksi pienellä rahalla ja vaivannäöllä. Neljän minuutin opastusvideo näyttää seikkaperäisesti, kuinka kaikki kodin pikkuinsinöörit voivat rakentaa oman mikroskoopin lasilevyjen, LED-valon, laserosoittimen ja pulttien avulla 20 minuutissa.

Esimerkkivideossa käytetään iPhone 4S -mallia, mutta sama onnistunee myös muilla puhelimilla. Videon katsojat ovat antaneet pääasiassa hyvää palautetta kmyoshino-nimimerkin taltioinnille. Lasten kannattaa pyytää aikuisten apua rakentamisessa.