Justin Bieberin karkotus parlamentin käsittelyyn – 100 000 allekirjoitti vaatimuksen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Justin Bieberin viimeaikainen sekoilu on herättänyt kysymyksen siitä, voitaisiinko tähti karkottaa Yhdysvalloista takaisin kotimaahansa Kanadaan. Kerroimme äsken, että ihmiset olivat perustaneet kansalaisadressin teinipopparin oleskeluluvan poistamiseksi.

Parlamentin täytyy ottaa kaikki kansalaisaloitteet tarkasteltavakseen, mikäli niihin kerätään määräaikaan mennessä 100.000 nimeä. Justin Bieberiä koskeva hakemus sai tarvittavan allekirjoitusmäärän muuutamassa päivässä, joten Yhdyvaltojen hallituksen on nyt vastattava aloitteeseen virallisesti.

Yhdysvallat voi karkottaa Bieberin hänen rikostensa takia, mikäli laulaja todetaan syylliseksi edes osaan hänelle tulossa olevista rikossyytteistä. Toinen vaihtoehto on se, että maan hallitus ohittaa tapauksen olankohautuksella vedoten siihen, että maassa on menossa huomattavasti vakavimpiakin asioita. Valkoinen talo saattaa kuitenkin tukea tähteä, sillä maassa asuu miljoonia beliebereitä, mukaan lukien presidentti Barack Obaman tyttäret.

– Me Yhdysvaltain kansalaiset tunnemme, että meillä on vääränlainen maine populaarikulttuurin maailmassa. Me haluaisimme vaarallisen, holtittoman, tuhoisan ja huumeita väärinkäyttävän Justin Bieberin karkoitetuksi ja hänen vihreän korttinsa mitätöidyksi, aloitteessa lukee.

– Bieber ei ainoastaan uhkaa kansalaisten turvallisuutta, vaan hän on myös hirveä roolimalli valtiomme nuorisolle. Me kansalaiset halaisimme poistaa Justin Bieberin yhteiskunnastamme, teksti jatkuu.

Justin Bieberin karkotukseen Yhdysvalloista riittäisi periaatteessa jo pelkkä huumeiden hallussapito, ja toissa viikolla Justinin kotoa löydettiin suuria määriä kannabista. Rattijuopumus ja pidätyksen vastustaminen sekä kananmunaisku naapuriin riitäisivät nekin jo yksistään mahdolliseen karkottamiseen. Julkkiksilla on kuitenkin usein aivan omat muita lievemmät rangaistuksensa.