Halvalla Las Vegasiin? Onnistuu!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikkien uhkapelureiden taivas sijaitsee Yhdysvalloissa keskellä autiomaata. Las Vegas niittää ylistystä myös oman maan kansalaisilta ja kasinokeskittymää voidaan pitää amerikkalaisten risteilyaluksena – pääasiallinen tarkoitus on syödä, juoda ja bailata 24/7.

Las Vegasin reissuun riittää helposti muutama yö, ja siinä ajassa ehtii näkemään ainakin koko paikan pääidean, eli Stripin, jonka varrelle kaikki kuuluisat peliluolat, viihdeareenat ja hotellit sijoittuvat. Las Vegas on myös hotellin uima-altailla viihtyjien ihannekohde, sillä kesäaikaan jokaisella hotellilla vietetään railakkaita allasbileitä. Huffington Post listasi nyt muutaman vinkin, joiden avulla Las Vegasin reissusta saa hieman edullisemman.

Las Vegas ei ole muutenkaan järin kallis paikka. Etenkin sesongin ulkopuolella hotellihuoneen voi saada muutamalla kympillä ja halpalentoyhtiöt lentävät sinne superedullisia lentoja muista Yhdysvaltojen kaupungeista. Kannattaa vertailla eri matkapaketteja, sillä yleensä kun varaa koko setin yhdestä paikasta, laskee hinta useita satasia.

Matka kannattaa ajoittaa sesonkiajan ulkopuolelle, mutta kuitenkin siten, että Las Vegasissa on vielä lämmin. Syksy lienee paras ajankohta suomalaisittain ajateltuna, ja tällöin myös hintataso on laskenut kesäsesongin jäljiltä. Las Vegasiin ei myöskään kannata mennä viikonlopuksi, mikäli tahtoo välttää järjettömät ruuhkat ja jonot. Jenkit nimittäin saapuvat kaupunkiin massoittain.

Mikäli matka kestää kauemmin, kannattaa hotelli ottaa vaikkapa kortteli Stripin ulkopuolelta. Tällöin saa huoneen edullisemmin, mutta on silti hyvin lähellä ydintä. Edullisimmin Las Vegasissa syö pikaruokaloissa ja ketjuravintoloissa, mutta kannattaa myös vertailla hintoja muidenkin ravintoloiden kesken. Ota selvää myös päivän Happy Hour -tarjouksista.

Hotellit tarjoavat aina diilejä asiakkailleen, jolloin tapahtumalippuja ja ravintolailtoja saa muita edullisemmin. Kannattaa tarttua näihin etuihin, mikäli ne miellyttävät ja kiinnostavat. Koska monet esiintyjät suuntaavat Las Vegasiin uuden uran toivossa, on alueella tarjolla myös ilmaisia näytöksiä ja hupeja. Las Vegasista kannattaa etsiä Half Price Ticket -toimistoja, joista saa vapaita lippuja päivän esityksiin jopa puoleen hintaan.

Las Vegasissa ei tarvitse autoa, joten se kannattaa jättää suosiolla vuokraamatta, ellei ole tarkoituksena ajaa reissun aikana käymää esimerkiksi Grand Canyonille. Vegasissa pystyy liikkumaan helposti jalkaisin tai julkisella liikenteellä. Eniten rahaa säästää sillä, että jättää suuret summat panostamatta peleihin. Toki jos onnetar suosii, joi budjettimatkailun vaihtaa lennossa luksuslomaksi – Las vegasissa se nimittäin onnistuu.