Juoksisitko kadulla alastomana kympistä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaikka elämä saattaa tuntua jatkuvalta suorittamiselta, ei saavutuksia voi hankkia muuten kuin panemalla itsensä likoon ja toteuttamalla haluamiaan asioita määrätietoisesti. Palkinnot kannustavat ihmisiä vieläkin parempiin suorituksiin.

Kuinka moni suostuisi syömään koiranruokaa, jos saisi siitä kymmenen euroa Freebetnegotiator.com -sivusto toteutti kyselyn 1.821 brittiläiselle, jossa kysyttiin ihmisten riskinottohalua ja sitä, mitä kaikkea he olisivat valmiita kokeilemaan rahasta. Vaikka suurin osa kyselyyn vastanneista väitti, että ei pidä itseään riskinottajana, vastasi 49 prosenttia, että voisi tehdä päättömiä juttuja pienestäkin summasta.

Vastaajat olivat valmiita syömään koiranruokaa, olemaan kuukauden ilman seksiä, juoksemaan alasti kadulla, toimimaan orjana päivän ajan ja ottamaan jopa hennatatuoinnin otsaansa vaivaisella kymmenellä punnalla, eli 12 eurolla. Osa oli jopa valmis suutelemaan pomoaan kymmenen sekunnin ajan tai päästämään exänsä tutkimaan Facebook-tiliään tunniksi. Kahdeksan prosenttia vastanneista antaisi vahauttaa kaikki vartalonsa karvat – mukaan lukien hiukset – kymmenellä punnalla.

Raha on kaikista paras houkutin kyselyn perusteella, mutta ihmiset olivat valmiita ottamaan riskejä myös aiheutuneen jännityksen takia. Osa myönsi, että pelkästään muihin vaikutuksen tekeminen oli riittävä kannustin kokeilemaan erilaisia asioita. Kyselystä uutisoi Femail First.