Luottokorttihuijaus iskee suomalaisiin – älä lankea tähän viestiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internetin aikakaudella verkossa kalastellaan ihmisten tili- ja luottokorttitietoja monin eri tavoin, ja aina löytyy joku tarpeeksi typerä lankeamaan näihin huijauksiin. Parhaillaan verkossa leviää sähköpostiviesti, joka on lähetetty Netsin, eli entisen Luottokunnan, nimissä.

Erittäin huonolla suomella kirjoitettu viesti on otsikoitu ”petoksilta suojautumiseksi” ja siinä pyydetään aktivoimaan luottokortin suojaus. Viestissä on linkki, joka johtaa huijaussivulle, jonne kortin tiedot voi syöttää. Kyse on kuitenkin huijauksesta.

Nyt viesti on kirjoitettu erittäin huonolla suomella, mutta aina löytyy joku, joka huijaukseen lankeaa. Verkossa asioidessa kannattaa muistaa, että pankit ja luottokorttiyhtiöt eivät koskaan kysy kortin tunnuksia sähköpostitse.

nets01022014