Jokainen on vähän homo – myös Sotshissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Oululainen laulaja-lauluntekijä Jukka Takalo tunnetaan ex-yhtyeensä lisäksi myös kappaleesta Jokainen on vähän homo. Viime elokuussa Suomen Olympiakomitean päätös kieltää suomalaisilta urheilijoilta sateenkaaren väriset kynsimaalaukset aktivoi Takalon taas toimimaan suvaitsevaisuuden puolesta.

YouTube
YouTube

Venäjällä Vladimir Putin on toiminut voimakkaasti homoseksuaalisuuden vastaisesti, ja äskettäin Sotshin pormestari ilmoitti, ettei kaupungissa asu yhtään homoseksuaalia. Takalo sai idean Jokainen on vähän homo -kappaleen kääntämisestä venäjäksi.

– Oma kielitaitoni ei tähän riitä, mutta aion käännättää Jokainen on vähän homon venäjäksi jollakin osaavammalla tekijällä. Tavoitteena on tehdä biisistä ihmisoikeuksien internationale ja saada aikaan asenteiden vallankumous Sotshissa, uhosi Takalo elokuussa.

Idea ei kuitenkaan jäänyt vain uhon tasolle, vaan projekti eteni syksyllä määrätietoisesti. Kääntäjä löytyi nopeasti, mutta esittäjän löytäminen oli hankalampaa. Lokakuussa Takalo etsi laulajaa Ylen Strada-ohjelmassa, kuitenkin laihoin tuloksin. Lopulta kappaleen kääntänyt Pekka ”Petya” Peitsijärvi-Golubev päätti levyttää sen itse.