Lomalla sataa? Tässä vinkit sateiselle matkapäivälle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni haaveilee tälläkin hetkellä aurinkorannalle pääsemisestä ja siitä, että saisi upottaa varpaat kuumaan hiekkaan ja katsella edessä lainehtivaa merta kookosdrinkki kädessä. Säitä ei kuitenkaan pysty kukaan päättämään ja voi olla, että luontoäiti on matkan aikana eri mieltä siitä pitäisikö sataa vai paistaa.

Hätä ei ole tämän näköinen, sillä myös sadepäivänä voi tutustua matkakohteeseen täysin rinnoin ja vieläpä ilman vaaraa siitä, että iho alkaa punottamaan palamisen seurauksena. Etenkin tropiikissa sadepäivät saattavat näyttää erityisen kauniilta ja kevyet pisarat ovat kokemisen arvoisia poskipäillä.

Mikäli ei ole aivan varma, mitä paikalliset ihmiset tekevät sadepäivinä, kannattaa sitä kysyä suoraan ihmisiltä, Huffington Post vinkkaa. Paikalliset putiikit ja pubit ovat oivia paikkoja tutustumiseen.

Jokaisessa turistikaupungissa on hyvinvointikeskuksia ja kylpylöitä, joten miksipä ei viettäisi sadepäivää hemmotellen? Hieronnat, höyryävät kylvyt ja huumaavat kasvohoidot eivät vaadi aurinkoa.

Jos on niin auringonnälkäinen, että lomasta ei meinaa tulla mitään ilman polttavia säteitä, voi vaihtoehtoisesti hypätä autoon tai junaan ja matkustaa päiväretkelle sinne missä aurinko paistaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sateesta saa helposti iloa irti. Tanssi lätäköissä ja juokse vaatteet päällä mereen – olethan jo valmiiksi kastunut.