Korkeasaaressa muuttopuuhia – näin riikinkukot siirrettiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikki Korkeasaaren eläintarhassa vierailleet ovat tutustuneet kesäaikaan pitkin puistoja käveleviin riikinkukkoihin. Riikinkukot ovat kuuluneet Korkeasaaren historiaan jo 125 vuoden ajan, ja moni eläintarhan kävijä muistaa ne etenkin niiden kovaäänisestä rääkäisystä ja komeasta sulkapeitteestä.

YouTube
YouTube

Koska riikinkukot ovat kotoisin Intian viidakosta, viettävät ne vuoden kylmimmän ajan lämmitetyissä sisätiloissa. Nyt talvella eläintarhassa vierailevat ihmiset pääsevät katselemaan värikkäitä lintuja, sillä ne muuttivat uuteen talvitarhaansa muutama viikko sitten. Korkeasaaressa on 33 riikinkukkoa.

Eläintarhan YouTube-videolla kerrotaan, että vaikka höyhenet pöllysivät muutossa, ottivat ne uuden kotinsa hyvin vastaan. Riikinkukot kiersivät tilat ensin tiiviisti parvena, kunnes ne asettuivat omille orsille vahtimaan. Uusi sisätila on rakennettu vuonna 1939 valmistuneen kupolitarhan yhteyteen. Riikinkukot pääsevät ulkoilemaan kupolitarhaan säiden lauhduttua.