Pelkäätkö hämähäkkejä? Näin suloisia ne oikeasti ovat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hämähäkkikammoiset ihmiset alkavat täristä ja kiljua jo silloin, kun he näkevät hämähäkin kuvan lehdessä tai televisiossa. He vaistomaisesti nostavat jalat ylös ja alkavat puistelemaan olkapäitä, ettei siellä jossain vaan liikkuisi kahdeksanjalkaista vipeltäjää.

Valokuvaaja Jimmy Kong on nyt vanginnut linssinsä kautta upeita lähiotoksia hämähäkeistä. Kuvissa esiintyvät karvajalat ovat monien mielestä kaikkea muuta kuin pelottavia. Otusten kiiluvan värikkäät silmät ja tupsuiset karvaviikset ovat oikeastaan suloisia. Jimmy Kong on ottanut kuvat Malesiassa, joten kuvissa esiintyviä yksilöitä ei valitettavasti lymyile suomalaisen kasvillisuuden seassa.

Kuvista huomaa hyvin, että hämähäkeillä on yleensä useampi silmäpari. Monta silmää on tarpeellinen varustus etenkin hämähäkeille, koska ne eivät pysty kääntämään päätään. Wikipedian mukaan hämähäkkien yleisin silmämäärä on kahdeksan, mutta lajeilla on silti erittäin huono näkö.