Philip Seymour Hoffmanin elämänviisaudet: ”Tämä on ainoa elämämme”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Hollywood menetti jälleen erään kirkkaimmista tähdistään, kun Oscar-voittaja Philip Seymour Hoffman löydettiin kuolleena New Yorkissa sijaitsevasta asunnostaan. Mies menehtyi huumeiden yliannostukseen päihdekierteen seurauksena.

46-vuotiaana kuollutta Hoffmania pidettiin nerokkaana luonnenäyttelijänä. Hänen lausumansa viisaudet on nyt kerätty yhteen, joten fanit voivat ammentaa muutamista hoffmanismeista lohtua suruunsa.

– Minulla oli epävarmuuksia ja pelkoja, kuten kenellä tahansa, ja pääsin niistä yli. Olin kiinnostunut niistä osista itsessäni, jotka taistelivat keskenään, kerrotaan Philip Seymoyr Hoffmanin sanoneen.

Menestyjä etsii näyttelijähden kertoman mukaan aina ratkaisuja tilanteisiin. Hoffman on sanonut, että ”Luomisessa on kyse ongelmien ratkaisusta”. On myös tärkeä löytää yhteyksiä ihmisten kanssa myös silloin, kun ei ole uran ja menestyksen huipulla.

– Ainoa todellinen valuutta tässä konkurssien maailmassa on jakaa hetkiä toisen ihmisen kanssa, kun et ole suosittu.

Philip Seymour Hoffman on joskus muistuttanut tavoitteiden asettamisen tärkeydestä. Hän on kertonut, ettei halua kenenkään toisen erityisesti hyötyvän mistään, mitä tekee. Tähti muistutti eläessään, että lahjakas ihminen ei ole mitään ilman intohimoa.

– Kunnianhimo, draivi, halu olla huomion keskipisteenä ja menestyä… Ne kaikki ovat jossain sisälläni.

Ihmiset pelkäävät usein erikoisuutta ja outoutta. Omintakeisuudelle on kuitenkin kysyntää. Hoffmanin mukaan kaikissa on pala outoutta pelkästään siksi, että olemme ihmisiä. Hän toivoisi myös, etteivät ihmiset surisi menetettyjä tilaisuuksia.

– Tiedätkö, koska todella menetät tilaisuuden elämässä? Et todellakaan taida tietää.

Tärkein miehen eläessään antama ohje liittyy elämän elämiseen täysillä. On tärkeää sitoutua siihen, mitä on tekemässä.

– Mielestäni sinun pitäisi olla vakavissaan, koska tämä on se juttu. Tämä on ainoa elämämme.