Voit vaihtaa sukupuoltasi virtuaalikypärän avulla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Videopelit ovat muuttuneet yksinkertaisen ohjaimen näpyttelystä koko keholla hallittaviksi areenoiksi. Konsolipelissä voi ohjailla hahmon liikkeitä omilla vartalon liikkeillä ja lisäjännitystä tuovat päähän laitettavat virtuaalikypärät.

Nyt Oculus Rift -virtuaalikypärää on kokeiltu siten, että mies ja nainen ovat vaihtaneet rooleja sen avulla. BeAnotherLabs-yhtiön Machine To Be Another -projektissa ihmiset voivat kokeilla, miltä tuntuu olla toisen henkilön vartalossa virtuaalikypärän ja peilin avulla.

Kokeessa olevat ihmiset seisovat toisiaan vasten ja liikuttavat vartaloaan synkronisoidusti. Osallistujat näkevät itsensä kypärän avulla toisena henkilönä, ja tämä on erityisen jännittävää etenkin silloin, kun kokeessa on kaksi eri sukupuolen edustajaa. Esimerkkivideolla näytetään, kuinka henkilöt koskettelevat ja tutkailevat itseään suurella mielenkiinnolla.

Oculus Rift -virtuaalikypärä tarjoaa uudenlaisia innovaatioita myös videpelien suhteen. Kerroimme taannoin seksipelien tulevaisuudesta, johon liittyy tietokoneeseen liitettävä VR Tenga -laite. VR Tenga-laite on käytännössä robottikäsi, joka masturboi pelaajaa tämän uppoutuessa anime-henkisen seksipelin maailmaan virtuaalikypärä päässään.