Jääkarhunpentu sulattaa sydämet – näki ensimmäisen kerran lunta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Karvaiset pikkunisäkkäät sulattavat sydämiä, ja kerroimme taannoin Toronton eläintarhassa elävästä jääkarhun poikasesta ja pennun ensiaskeleista. Nappisilmästä on tullut sittemmin todellinen nettijulkkis ja nyt nähdään poikasen ensikosketus lumen kanssa.

YouTube
YouTube

Kanadalaisen Toronton eläintarhan valkoinen nallukka on kaiketi yksi maailman suloisimmista otuksista. Nyt videolla nähdään pennun reaktiot lumen kanssa, sillä pienokainen ei ole ennen nähnyt valkoista ja kylmää ainetta. Viime vuonna 9. marraskuuta syntynyt poikanen huutaa videolla mielipiteensä rääkäisten, mutta innostuu sitten tassuttelemaan kevyen hangella.

Jäämme innolla odottelemaan uusia taltiointeja pennun elämästä ja kehittymisestä. Karhupienokaisen kasvua seurataan tarkasti eläintarhan eläinlääkäreiden valvonnan alla. Jääkarhut ovat suurimpia maalla eläviä lihansyöjiä. Niiden elinympäristön saastuminen ja ilmastonmuutos ovat asettaneet suuria haasteita lajin jatkumiselle. Jääkarhu on luokiteltu uhanalaiseksi eläimeksi, ja sen pelätään kuolevan sukupuuttoon seuraavan 50-100 vuoden aikana.