Suomessako alkoholiongelma? Näissä maissa juodaan eniten shotteja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaisissa yökerhoissa vietettiin viime viikonloppuna hiljaista hetkeä maamme alkoholipoliittisen holhouksen takia. Monet mittarit ja tilastot osoittavat, että esimerkiksi muissa Euroopan maissa osataan nauttia alkoholista järkevästi ilman tiukkoja lakeja ja rajoittavia määräyksiä.

Meillä ei ilmeisesti osata, ainakin jos uskomme maan hallituksessa istuvia päättäjiä. Quartz on nyt kuitenkin julkaissut tutkimustuloksen, jossa kerrotaan missä maissa nautitaan eniten alkoholishotteja henkilöä kohden viikossa.

shotit04022014

Keskioluen valtakunta Suomi ei yllä lähellekään kärkisijaa, sillä ensimmäistä paikkaa pitää Etelä-Korea, jossa nautitaan keskimäärin 13,7 alkoholishottia henkilöä kohden viikoittain. Toisella sijalla on odotetusti Venäjä ja sen jälkeen Filippiinit, Thaimaa ja Japani.

Suomi on vasta sijalla 13. heti Saksan jälkeen. Maassamme nautitaan viikoittain 2,9 shottia henkilöä kohden, kun sama lukema on esimerkiksi Yhdysvalloissa 3,3 ja Saksassa tasan kolme. Naapurimaamme Ruotsi on vasta sijalla 32.