Näin amatööri ja ekspertti eroavat toisistaan – video paljastaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Verkkoon julkaistaan aika ajoin akrobaattisia parkour-videoita, joiden avulla myös katsoja pääsee nauttimaan harrastajien kokemasta nautinnosta. Kaikki kaduntallaajat eivät kuitenkaan taivu samanlaisiin suorituksiin kuin vuosikausia lajia harrastaneet taiturit.

YouTube
YouTube

Kuinka käy, kun tyhmänrohkea Sam Macaroni ja parkour-mestari Xin Wuku kilpailevat kaupunkihyppelyssä? Huonosti ainakin tavallista miestä edustavalle perusjätkälle, sillä Sam ei suoriudu parkour-tempuista edes puoliksi niin hyvin kuin lajin suvereenisti taitava Xin. Onneksi herra Macaronilla on kattava vakuutus, sillä nettiin ladatulla videolla nähtävät temput eivät ole siitä turvallisimmasta päästä.

Lähinnä kaupunkioloissa harrastettava parkour on nykyisin suosittu liikuntalaji. Sitä pystyy harrastamaan kaikkialla, missä on hyppimiseen ja pyörähdyksiin soveltuvia seiniä ja esteitä. Pääasiallisena ideana on kuitenkin sulava liikkuminen esteistä välittämättä.